10 saker om mig

Tio saker ni inte visste om mig. 

• Jag är ganska så kraftigt byggd, kroppsmässigt. 

• Jag ÄLSKAR cheesecake. 

• Jag är inte kär längre :)

• Jag har tagit tabletter som har gett mig deprimerande biverkningar. 

• Jag har klippt av mig mitt hår så att de började vid början av halsen. 

• När jag var liten hade jag långt mörkt platt hår. 

• Jag har 3 familjehästar. 

 • Jag har det väldigt svårt att stanna kvar hos vänner. Men dom jag har är bäst. 

• Jag har haft ett seriöst förhållande. 

• Jag är halv tunisier halv kurd. 


Det var tio saker om mig. 
 
Vi hörs ❤️

River Island



Min nya favorit affär. 
Fick hem en skit snygg klänning därifrån. 
Visar den senare. 
Puss

Hårvård




Övra bilden har jag plattat håret och bilden under är mitt ``normala`` hår, lufttorkat och dragit igenom fingrarna i det!
 

Jag nu fixat ihop mina 10 bästa tips för ett långt friskt hår. Notera att jag inte är utbildad i hårvård på något sätt utan mina tips är baserade på personliga erfarenheter. Kram! (Ps. Jag är medveten om att mina toppar på bilderna behöver kapas några cm, så ni behöver inte påminna mig om det! 

 

1) Tvätta inte håret för ofta. Jag tvättar mitt hår kanske 2-3 gånger per vecka och är noga med att inte slita ut det med vatten och diverse schampoon för ofta.

 

2) Undvik värmeprodukter. Hårföner, plattänger och locktänger sliter otroligt mycket på håret. Försök därför att undvika dessa produkter i så stor utsträckning som möjligt. Självklart lockar/plattar och fönar jag håret ibland, men då använder jag någon form av värmeskydd (typ aldrig haha). Det finns alternativa sätt att locka håret: Flätor, knutar och andra håruppsättningar över natten.

 

3) Hårets hälsa kommer inifrån. Enligt min tro så måste du ha en hälsosam insida för att håret ska se bra ut. Stress och näringsbrist under en längre period kan leda till ett trasigt och tunnt hår. Försök därför att äta näringsrik och bra mat på daglig basis och undvik stress, dålig sömn med mera. Ett välmående leder alltså till ett bättre hår, enligt mina erfarenheter.  Näringsrika livsmedel att förbättra dina förutsättningar för ett friskt hår är t.ex. fisk, kött, fågel, ägg, nötter, mejeriprodukter, frön, frukt, bönor, fullkornsprodukter, fett, grönsaker…det vill säga en väldigt blandad och bred kost är det bästa.

 

4) Gör inpackningar. Jag använder inte så extremt många produkter till mitt hår mer än schampo, balsam, värmeskydd och inpackning. Jag gör en inpackning  ungefär en gång i veckan. Vilken typ av inpackning som är bäst är svårt att säga, fråga en frisör för tips på bra produkter.

 

5) Sov med utsläppt eller flätat hår. Jag upplever att mitt hår känns som finast när jag låter det vara utsläppt, dag som natt. Självklart kan det vara jobbigt att ha håret hängandes dagarna i ända, så då kan man variera med en fläta som ändå är relativt snällt mot håret.

6) Sätt aldrig upp ett blött hår. Knutar, flätor och tofsar i blött hår är BIG NO. När håret är blött och håller på att torka så expanderar hårstrået. Om du då har en snodd som sitter åt i det blöta håret så expanderar hårstrået runt tofsen och det skapas en slitning och ökad risk för att håret går av runt detta område. Låt håret därför torka fullt innan du sätter upp det.

 

7) Klipp dig inte för ofta. Om du strävar efter riktigt långa längder, så kommer det gå otroligt långsamt om du klipper av det var 3e vecka. Under de håren jag sparat mitt hår har jag klippt det kanske 1-2 gånger per år, eller de få gånger de verkligen behövs. Ett hår växer ca en dryg cm per månad, så tänk då om du klipper av lika mycket månadsvis så kommer det ju aldrig bli längre. När du väl klipper dig, kanske var tredje månad, klipp då bara av kanske en till två cm, bara de allra slitnaste. Alltför många går och klipper sig i tron om att håret ska växa snabbare, det är en myt i min mening. Håret växer i rötterna, och därför är det snarare kost än antal klippningar som styr hastigheten på växten. Dock kan kluvna toppar förstöra en del av håret samt att ett klippt hår SER fräschare ut, vilket kan vara bra att ha i åtanke. Summa summarum: Klipp av det allra slitnaste IBLAND, inte för ofta.

 

8) Ha tålamod. Ett hår växer genomsnittligt en dryg cm per månad, dock varierande från person till person. Detta blir ungefär 10-14 cm per år. På så sätt kan du räkna ut hur lång tid det kommer att ta att få det så långt som du önskar. Därefter är det bara att bita ihop, ha tålamåd och göra det bästa av situationen. Hitta på härliga frisyrer under tiden och ta hand om det på rätt sätt. Kan trösta med att tiden går snabbare än vad man tror och rätt som det är kommer ditt hår vara svallande långt.

 

9) Undvik blekning och färgändringar. Jag är kanske fel person att säga detta då jag själv färgat, slingat och tonat mitt hår säkert tre gånger per år sedan jag var 10, men undvik färgförändringar. Blekning, färgning med mera sliter väldigt mycket på håret. Dock så avgör inte detta alltid hårets växtfart, mitt hår är bevismaterial på det,fick klippa av mig halva hårt för att jag hade blekt sönder det.. Men ha i åtanke att framförallt blekningar sliter väldigt mycket på håret och bör göras så sällan som möjligt.

 

10) Undvik hårförlängningar. Jag vet att det kan vara frustrerande att vänta…men som sagt, ha tålamod. Om ditt mål är att få ett eget naturligt långt hår så undvik att sätta i löshår. Idag finns det visserligen en del skonsamma metoder, men håll ut och rätt som det är kommer du stå där med ditt egna långa hår.

Vad händer?

Vi alla handskas med någon sorts smärta varenda dag, allt från smärta i magen till smärta av att någon sårat en. 

Vad har hänt med vårt samhälle egentligen? Är ingenting på riktigt längre? Jag blir skrämd.

Människor mobbar varandra i skolor för att dom inte har dom rätta kläderna, eller bor mitt i stan. Människor påstår att dom alltid kommer finnas där för en. Men rätt som det är så gör dom inte det. Allt är som en tävling, och tävlingen handlar om att ha högst high scores på olika spel i grundskolan. Samt att ha mest status. Är det verkligen viktigt, att spendera all tid på att tänka på hur andra ser dig, och hur du blir mest populär? NEJ!!

Det handlar om att skapa en framtid, ett jobb, en familj, och riktiga vänner. Att sitta framför datorn varenda dag och spela samma spel hela nätterna för att få högre high score än personerna i din klass är inte en framtid.

Betyder inte ordet bästa vän eller ordet vän någonting längre? Är det något man bara slänger ut sig bara för att? En bästa vän är någon som du inte kan leva utan, någon som gör dina dagar till dom bättre. En bästa vän kommer aldrig någonsin göra något för att såra dig. Att vara bästa vänner handlar inte om att prata varenda dag, utan det handlar om att veta att om du behöver dom så finns dom där.

Att vara bästa vänner handlar inte heller om att umgås varenda dag i ett år, och sen helt plötsligt tröttna på varann. Och sen aldrig prata igen.En bästa vän tröttnar du aldrig på. Det är inte en vän som du har träffat för att känna en liten stund, en bästa vän är något som håller. 

Människor snackar så jävla mycket skit så det är helt sjukt, och jag blir så himla trött på att höra hur folk behandlar varann. Tänk efter! 

Att ständigt se och höra om mobbning och våldtäkter gör mig illamående. Har människor ingen gräns? 

Jag skäms för sådana människor, och jag hoppas att dom en gång för alla ångrar sig. Ni människors som beter er så. Ni förstör människors liv, ni förstör deras kroppar och vardag. Folk som ni är inte ens värda tiden som folk lägger ner på er. Utan jag lider bara med dom människorna som faktiskt blivit mobbade, som ständigt går runt med ont i magen eller som till exempel tar livet av sig. 

Jag blir skrämd av att se vart vårt samhälle är på väg. Som Kristian Gidlund sa innan han lämnade oss, ''Jag ser hur landet som jag har vuxit upp i har förvandlats till en boxare utan självförtroende''

 Vad är det för fel på människors beteende? Ser ni inte vad ni håller på med? Det jag ser nu gör så att jag aldrig vill skaffa barn, jag vill aldrig att mina barn ska växa upp på det sättet som det är nu. Alla är jämlika, visst är det så? Jag vet inte hur många gånger jag hört olika ''högre'' personer säga det.Men ändå så går dom inte efter det. Det är bara en lögn dom slänger ur sig för att minska pressen. Pinsamt rent ut sagt.

 Allt annat än att behandla människor med respekt och kärlek är det vi gör.

Vår värld är på väg mot ett helvete.

Horoskop

Romantik står på schemat, kära Skytt, och det med stora bokstäver. En ny relation kan etableras, få en nytändning, eller en ny person dyker upp från ingenstans. Det här är minst sagt en lovande vecka för dig, och du bör absolut tacka ja till så många inbjudningar till sociala tillställningar som du kan. Den här veckan, och helgen, kan göra ditt hjärta varmt – romantiskt, socialt och allmänmänskligt.

Mest romantiska dagar: 28, 29 & 30 maj

Konsert

5min snutt från olika delar av konserten!

Hej! Igår var jag somsagt på konseret. Själv dessutom för Anton följde inte med tyvärr haha! 

Tittade på min gamla kör och Joanna, Linn som hade konsert. 

Riktigt bra var det fast dom är en sjumännig kör, både sopraner och altar.

Sen så hämtade Jenny mig vid skolan, så åkte vi och hämtade Malin vid stallet och sen åkte vi hem och fixade min nya säng!

Happy moment!!

Vi hörs!♥

27/5-14

På döda humör idag. Suck.

Hej!
Idag är det en bra dag. Fast egentligen inte. Jag är skit sur. MEN jag ska göra den här dagen till världens bästa dag (Vi får se hur det går haha) 
 
Men igår så var det en ganska så lång dag i skolan. Jätte varmt och så hade vi orientering. Jag höll på att dö. Bokstavligen dö! Det var så varmt!! Saknar snön!

Sen så åkte jag hem för att mamma skulle åka med mig till stallet men så blev det inte. 
Så jag åkte hem till pappa ett tag och sen så körde Jenny mig och Malin till stallet. 
Jag red med sporrar för andra gången i hela mitt liv :D 
Man märker verkligen skillnad på Alfa när man använder dom. Riktigt het blir han ;)
 
Men sitter i skolan och ska skriva något som broar, så tråkigt!
 
Ikväll så ska jag och Anton på konsert. 
 
Vi hörs!

Sommarens ``must have``

Dom här plaggen kan inte gå fel i din garderob nu i sommar! Du kan matcha dom med allt möjligt, du kan ha plaggen både till fest och vardags (själv har jag jeans fast det är 30+ ute hehe) och allting är superinne just nu. Jag älskar kjolarna, tro det eller ej så har jag faktiskt ett X antal kjolar hemma . Jag har dock inte haft tillfälle än att ha på mig dom men det kommer garanterat.. ;) Sommaren har ju lixom bara börjat. Sen har jag noterat att flera har redan hunnit köpa Michael kors väskan i rosa, så jäkla snygg!! Vågar man slå till? Älskar färgen, så himla ball. Men det känns som jag har så många Michael Kors väskor reda haha.. 

vit tröja - LÄNK // rosa tröja – LÄNK // Vit kjol – LÄNK // Svart kjol – LÄNK // Michael kors väska – LÄNK //
 Min drömväska är ju Marc By Jacobs. Färgen och hur den ser ut.. ALLT. Glittrar i ögonen på mig såfort jag ser den. Vill slå till på den varje gång, men det kommer svida ganska så rejält i min plånbok. suck.
 

Mina favorit låtar!

Tänkte visa er vilka mina favorit låtar är. Jag har en ganska konstig musiksmak (säger vissa). Jag kan lyssna på bokstavligen allt, okej inte allt. Hårdrock spyr jag av tyävrr!! 
Min spotify lista består bara av humörs listor. Har olika listor på vilket humör jag är på. Knäppt men praktiskt.
 
Den här låten finns på min ``Jag vet inte`` humörs lista. Haha!
 
 
Den här låten visade Allan mig när vi var tillsammans. Från början tyckte jag att låten bokstavligen sög.
Men efter att ha lyssnat på den minst 100gånger så ÄLSKAR jag den. Texten och allt. Åh ryser!!
Kan nämna att han sjöng den här låten för mig på min födelsedag. I was so in love
 
 

23/5-14



Hej! Idag så är det äntligen fredag!! Som jag har längtat! Tänkte starta igång med bloggningen igen efter en lång svacka! Men nu är jag tillbaka starkare än någonsin haha! 
Igår så gick jag i skolan till 11 sen så åkte vi in till Vantörs Kyrka och sjöng för en samlig med pensionärer som ett tack för att vi fick låna Kyrkan i julas. Det gick faktiskt mer än förväntat bra, förutom att det var så himla varmt. Men varför ska man klaga nu när solen äntligen är framme. Hoppas ni har haft en bra vecka. Solat eller kanske badat?. Kram

Love the look!!

Jag har som många andra börjat falla för Kim Kardashians stil, så himla snygg! Fattar inte hur hon lyckas hitta kläder som passar hennes enormous rumpa bara.. Hennes senaste stil med super-trasiga jeans och elegantare överdel var hur snygg som helst! Även om kavajen var sådär, hade tagit en vit kavaj utan dom där gulliga knapparna för jag tycker dom får kavajen att se billig ut (och det är den säkert inte haha).

Gud vad hon Kim är löjligt Perfekt..

 

Horoskop

Det ljusnar, kära Skytt, och det verkar som att de obesvarade eller omöjliga förhoppningar du haft har tagit slut, och att kommande romanser har betydligt bättre förutsättningar. För den Skytt som vill träffa någon ny nu är det magiskt läge, så se till att vara ute och rör dig, mingla runt eller gå på så många dejter du bara orkar. Be dina vänner presentera dig för personer de tror du skulle gilla, eller låt dem sätta upp blinddates åt dig! Det finns faktiskt chans att dessa utvecklas till något positivt. Skyttar som redan har någon har chans att förnya gnistan i sin relation efter några tuffa veckor. Försök överraska varandra, ge varandra presenter och lägga lite extra energi på varandra och dina ansträngningar kommer ge kännbara resultat. I slutet av maj blir det romantisk högtid för alla Skyttar, relationer bildas eller förstärks och livet är lätt som en fjäder. Störst romantisk potential har dagarna runt 12-15 samt den 28-30 maj.